Dozvolite nam da se pobrinemo za vašu sledeću avanturu

Spremni?

Rentiraj svoje luksuzno iskustvo

Poklon iznenađenja čeka na vas

Wrangler tura

Wrangler tura

Wrangler tura

Zabavna i skrivena mesta planine

Izaberite Wrangler turu. Pokazaćemo vam najbolje vidikovce, ski staze, jezera i skrivena mesta, bisere ove planine. Posebno izdvajamo onu do planine Stolovi u trajanju od četiri sata, druženje sa poludivljim konjima zaista je neverovatan doživljaj.

Ako ste zainteresovani za ovu vrstu avanture, ne oklevajte da nas kontaktirate. Biće nam zadovoljstvo da zajedno krenemo na ovo putovanje.

Divlji konji, planina Stolovi

divider

Planinski masiv Stolovi koji se uzdiže iznad Kraljeva, manastira Žiče, Mataruške Banje, srednjovekovnog grada Magliča i ibarske klisure, poznati su po prelepim proplancima, mirisnim narcisima i još jednom neobičnom atrakcijom, stadom od pedesetak poludivljih konja, koji su na ovoj planini više od tri decenije. Divlji konji su prava retkost u Evropi, a u Srbiji ih ima u blizini Vlasinskog jezera i na Staroj planini, ali se po broju samo Stolovi s pravom mogu nazvati - planinom divljih konja.

Horse Image
Horse Image

Konje su prvo, tokom leta, na planinu dovodili vlasnici koji su živeli u podnožju, kako bi imali manje posla oko njih. Konji bi se slobodno kretali i imali dovoljno hrane. Kako je vreme prolazilo, seljaci su konje ostavljali na duži period. Životinje su se polako osamostalile i postale poludivlje. Čovek im više nije bio potreban da bi preživele. Iz godine u godinu, njihov broj se povećava.

Narcisi su takođe jedan od simbola ove planine. Kada nestane sneg sa obronaka planine, ona se ponovo zabeli od nebrojenih divljih narcisa. Cvetaju krajem maja, kada je i najlepše vreme za posetu ove planine.

Oseti energiju

Oseti prirodu

divider

Planina je magična, odvojite vreme da primetite

Planinarenje

Planinarenje

Planinarenje

Jedan od najboljih načina da upoznate planinu Goč je pešačenje kroz njene bajkovite predele. Usput ćete naići na mnoštvo lekovitih biljaka, livade pune najraznovrsnijeg poljskog cveća, uživati u mirisu borova i hladu vekovnih bukovih stabala. Postoji pet dobro obeleženih pešačkih staza: žuta, zelena, smeđa, plava i crvena. Staze su pogodne za one sa slabijom kondicijom, kao i za ljubitelje dugih planinskih šetnji.

Skijanje

Skijanje

Skijanje

Zimovanje na Goču je sve popularnija opcija za sve ljubitelje skijanja, ali i za one koji žele da nauče da skijaju. Na banjskoj strani Goča se nalaze velika staza i male staze. Velika staza je duga 1500 m , a uz nju se nalazi i žičara. Neposredno pored veće staze je i mini staza na kojoj radi škola skijanja. Na Goču je moguće i noćno skijanje, jer su neke od staza osvetljene.

Avanturistički centar

divider

Naši partneri iz avanturističkog centra nude savršeno organizovane aktivnosti, a iz bogate ponude izdvajamo sledeće:

Quad tura

Quad tura

Quad tura

Ukoliko ste željni avanture za pamćenje i želite da probudite Vaš adrenalin, možete uživati u mnogobrojnim aktivnostima u netaknutoj prirodi koje smo uz pomoć naših saradnika pripremili specijalno za Vas.

Quad tura, adrenalinska vožnja četvorotočkaša šumskim putevima planine Goč. Vožnja se realizuje uz pratnju obučenih vodiča koji će Vam organizovati kratku obuku za upravljanje vozilima ukoliko je to potrebno. Kvadovi su laki za upravljanje (automatik) i namenjeni za udobnu vožnju dve osobe.

Iznajmite bicikl

Iznajmite bicikl

Iznajmite bicikl

Budite aktivni i uzivajte u prirodi voznjom bicikla. Ponuda sadrži veliki broj različitih tipova bicikli (dečije, junior, city bike, trakking, MTB, kvadricikle i rikše za decu)

Naša preporuka

divider

Ostale aktivnosti

Avanturistički centar Vrnjačka Banje, pored Quad tura, iznajmljivanja bicikala, ili organizovanih šetnji, nudi i veoma zanimljive aktivnosti, kao što su: streličarstvo, piknik, ručak u prirodi, orijentiring...

Our Recommendation Images
Our Recommendation Images
Our Recommendation Images
Our Recommendation Images
Our Recommendation Images
Our Recommendation Images
Our Recommendation Images
Our Recommendation Images