Zaštitimo životnu sredinu. Učinimo svetu uslugu i pokažimo promenu koju možemo da napravimo.

Planina Goč

Rentiraj svoje luksuzno iskustvo

Poklon iznenađenja čeka na vas

Dobrodošli na Goč

Dobrodošli na Goč

Dobrodošli na Goč

Planina Goč se nalazi u centralnoj Srbiji, 15 km južno od Vrnjačke Banje. Spada u kategoriju niskih planina sa najvišim vrhom Ljukten na 1216 metara, ali lepota prirode i bogatstvo njenog sadržaja odgovaraju znatno većim planinskim vencima Srbije.

Bogata vegetacija koja se ponosno prostire na celoj planini, vidikovci sa kojih se vidi pola Srbije, plavo-zeleno jezero, ski i planinske staze, sportski tereni, kao i brojne aktivnosti za decu pružiće vam odmor za pamćenje, dok stariji posetioci će uvideti da boravak na osvežavajućem planinskom vazduhu pruža obilje zdravlja.

Jezero Selište

Jezero Selište

Jezero Selište

Bogata zelena boja vode oivičena je ponosnim četinarima. To je veštačko jezero. Iako pecanje i plivanje nisu dozvoljeni, jezero svakako vredi posetiti zbog svog oštrog, čistog vazduha i očaravajućeg pogleda na planinske padine.

Na ovoj planini dominiraju bukove i jelove šume, a najčešći su gočanski bor, hrast, listopadno drveće, egzotični četinari. Bujne padine Goča pune su bilja, borovnica, šumskih jagoda...

Aktivnosti na Goču

Aktivnosti na Goču

Aktivnosti na Goču

Goč je popularna destinacija za planinarenje i penjanje. Zahvaljujući aktivnom radu planinarskih društava, postoji veliki broj obeleženih pešačkih staza, što predstavlja pravi mali raj za sve ljubitelje planinarenja i uživanja u čistoj, netaknutoj prirodi.

Za ljubitelje skijanja postoje velike i male staze. Velika staza je duga 1500 m, a pored nje je i žičara. Na Goču je moguće i noćno skijanje, jer su neke od staza osvetljene. Početna stanica počinje na nadmorskoj visini od 990m, odakle skijaše vodi do vrha skijališta, odnosno do 1123m nadmorske visine.

Vidikovci

Vidikovci

Vidikovci

Na planini Goč ćete naići na nekoliko vidikovaca. Najpopularniji vidikovac je Krst sa kojeg se pruža prelep pogled. Kada je lepo vreme, vide se Kopaonik, Rtanj, Gledićke planine i Rudnik.

Ako ste zainteresovani da otkrijete zanimljive lokacije ove planine, pridružite nam se na Wrangler turi. Rado ćemo vam pokazati sve skrivene bisere ovog kraja.